Voorkom hittestress

Tijdens warme dagen kunt u er als veehouder voor zorgen dat er voldoende luchtcirculatie en vers drinkwater in uw stal is. Echter is dat vaak niet genoeg om de hitte te verslaan. Om een gezond vee-klimaat en stabiele productie te creëren tijdens warme dagen, ontwerpt, levert, installeert en onderhoud Hittestress.nl diverse mist koelingssystemen voor bijna iedere denkbare toepassing. Deze systemen zijn daarmee zeer geschikt voor koeling van stallen en daarom zijn de systemen uiterst geschikt om hittestress te voorkomen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een hogedruk vernevelingssysteem in combinatie met voldoende schaduw en luchtbeweging een zeer positieve uitwerking heeft op de productie van uw vee. Het water, dat wordt verneveld door nozzles van maar 0,2 mm, verdampt meteen in de lucht van de stal. Voor het verdampen is warmte nodig; deze warmte wordt aan de omgevingslucht onttrokken, waardoor de temperatuur in de stal afkoelt.

Met het mist koelingssysteem van Hittestress.nl pakt u verschillende problemen tegelijkertijd aan: optimalisatie luchtvochtigheid, koeling, neerslaan van stof, aangenamer werkklimaat en vliegenoverlast.