Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? In het onderstaande overzicht hebben we de veelgestelde vragen opgenomen.

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op via e-mailadres info@hittestress.nl of telefoonnummer 0344 – 662 347.

“Hoeveel graden kan de temperatuur in mijn stal naar beneden gebracht worden?                                                        

Met ons mist koelingssysteem kunnen we, tijdens hitte, de daadwerkelijke temperatuur in uw stal 6 tot 8 graden  terugkoelen.

“Waarom moet ik dit mist koelingssysteem gebruiken?”                                                                                                  

Met ons mist koelingssysteem kan de temperatuur in uw stal 6 tot 8 graden teruggebracht worden. Onderzoek heeft uitgewezen dat een hogedruk vernevelingssysteem in combinatie met voldoende schaduw en luchtbeweging een zeer positieve uitwerking heeft op de productie van uw melkvee tijdens de warme seizoenen. Het water verdampt in de lucht van de stal. Voor het verdampen is warmte nodig; deze warmte wordt aan de omgevingslucht onttrokken, waardoor de stallucht afkoelt.

Dit betekent dat uw stal gekoeld wordt, zonder uw dieren en de stal nat te maken. Doordat uw koeien geen last krijgen van hittestress, blijft de melkproductie stabiel.

“Is dit systeem alleen voor melkvee (en het koelen ervan) bestemd?”                                                                           

Nee, dit systeem kan bijvoorbeeld ook uitstekend bij varkens en kippen toegepast worden. Met ons hogedruk vernevelingssysteem kunnen er verschillende problemen tegelijkertijd worden aangepakt: optimalisatie van luchtvochtigheid, koeling, neerslaan van stof, aangenamer werkklimaat en het toedienen van antivliegenmiddel (op biologische basis).

Wat kost gemiddeld een nevelkoeling systeem van Hittestress.nl?

Deze vraag is lastig te beantwoorden aangezien iedere stal anders is, Hittestress.nl verkoopt geen standaard nevelkoelingssystemen, ieder systeem wordt uitgelegd op uw stal met het type dier en dierbezettingen in uw stal.

Wat maakt uw systeem zo specifiek?

Ons systeem regelt middels een regelaar. Dit is noodzakelijk om een zo hoog mogelijk rendement uit het systeem te halen. Hitetstress.nl werkt middels een puls pauze systeem waarbij er niet de gehele tijd wordt verneveld, het gaat niet om de hoeveelheid water dat je in de stal brengt, maar om het verdampingseffect. Wanneer het water verdampt, koelt de lucht. Ook schakelt ons systeem af bij een te hoge luchtvochtigheid waardoor uw stal droog blijft. Bijgevoegd vindt u een kopie van onze informatiebrochure, hierin vindt u meer informatie over de werking van het koelingssysteem.

Bent u geïnteresseerd en past een koelingssysteem middels nevelkoeling of een warmtewisselaar in uw plannen?

Wij van Hittestress.nl kunnen een vrijblijvende offerte voor u verzorgen.

Wat moet ik hiervoor doen?

Graag ontvangen wij informatie over uw stal hoogte, breedte, aantal dieren, diertype en eventueel het type klimaatregelaar die u al heeft hangen. Daarnaast ontvangen wij graag meer informatie van de luchtinlaten en uw luchtsysteem. Mocht het noodzakelijk zijn, kan het zijn dat Hittestress.nl een bezoek brengt aan uw stal om een de meest passende oplossing voor uw stal te bedenken. Dit doet Hittestress.nl om het meest hoge rendement uit het systeem te halen voor uw installatie.

Wat kost het me?

Helemaal niets, alleen een beetje tijd om deze gegevens te verzamelen en eventueel een beetje tijd op het moment dat we graag een bezoek willen brengen aan uw stal.

Zit ik ergens aan vast?

Nee, de offerte is geheel vrijblijvend, ook als wij eventueel langskomen om uw stal te bezoeken.