Poultry

Heat stress symptoms in Poultry.

Heat stress in chickens is caused by various environmental factors, including ambient temperature, humidity, air circulation, and exposure to direct sunlight. Heat stress affects various aspects such as activity, productivity, and the well-being of your chickens. If your chickens experience heat stress, it can lead to extended periods of below-average production.

Consequences.

At barn temperatures up to around 30 degrees Celsius, a hen can release heat to the environment by spreading her wings. Above 30 degrees Celsius in the barn, the hen’s respiratory rate increases, and she will breathe with her beak open. This leads to excessive exhalation of carbon dioxide, causing a decrease in carbon dioxide levels in her blood and an increase in pH value.

Voorkomen.

Om hittestress bij uw kippen te voorkomen, werken wij met ventilatoren en verneveling. Op ongeïsoleerde daken maken wij ook gebruik van dak sproeiers.

Kippen kunnen last krijgen van hittestress als de staltemperatuur hoger wordt dan 25 graden.

Als de temperatuur te hoog wordt voor uw kippen, beginnen wij met het starten van de ventilatoren en de dak sproeiers als dit van toepassing is bij uw bedrijf. Als de temperatuur blijft stijgen, wordt de verneveling in werking gezet. De verneveling werkt met een puls pauze systeem. Hoe lager de temperatuur, hoe langer de pauzes tussen het vernevelen. Als de temperatuur stijgt, worden de pauzes tussen het vernevelen steeds korter.
Recent Voorbeeld : 34,2°c buiten, 25,3°C binnen
Wij maken altijd gebruik van een klimaatcomputer. Deze houdt de temperatuur binnen en buiten uw stal in de gaten en houdt ook de luchtvochtigheid in uw stal bij.

Als de luchtvochtigheid in uw stal te hoog dreigt te raken, zoals vlak voor een onweersbui, schakelt de verneveling automatisch uit. Dit is zo ingesteld om zeker te zijn dat uw varkens en de stal niet nat worden.

nieuws

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.  Lees Meer