Pluimvee

Symptomen bij kippen.

Hittestress bij kippen wordt veroorzaakt door verschillende omgevingsfactoren, waaronder omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid, luchtcirculatie en blootstelling aan direct zonlicht. Hittestress heeft invloed op diverse aspecten, zoals activiteit, productiviteit en het welzijn van uw kippen. Als uw kippen last hebben van hittestress, kan dit leiden tot langdurige perioden van ondergemiddelde productie.

Gevolgen.

Bij staltemperaturen tot ongeveer 30 graden kan een hen haar warmte aan de omgeving afgeven door haar vleugels te spreiden. Boven de 30 graden in de stal neemt de ademfrequentie toe en zal de hen met haar bek open ademen. Hierdoor wordt er teveel koolstofdioxide uitgeademd waardoor het koolstofdioxidegehalte in haar bloed daalt en de pH waarde stijgt.

Voorkomen.

Om hittestress bij uw kippen te voorkomen, werken wij met ventilatoren en verneveling. Op ongeïsoleerde daken maken wij ook gebruik van dak sproeiers.

Kippen kunnen last krijgen van hittestress als de staltemperatuur hoger wordt dan 25 graden.

Als de temperatuur te hoog wordt voor uw kippen, beginnen wij met het starten van de ventilatoren en de dak sproeiers als dit van toepassing is bij uw bedrijf. Als de temperatuur blijft stijgen, wordt de verneveling in werking gezet. De verneveling werkt met een puls pauze systeem. Hoe lager de temperatuur, hoe langer de pauzes tussen het vernevelen. Als de temperatuur stijgt, worden de pauzes tussen het vernevelen steeds korter.
Recent Voorbeeld : 34,2°c buiten, 25,3°C binnen
Wij maken altijd gebruik van een klimaatcomputer. Deze houdt de temperatuur binnen en buiten uw stal in de gaten en houdt ook de luchtvochtigheid in uw stal bij.

Als de luchtvochtigheid in uw stal te hoog dreigt te raken, zoals vlak voor een onweersbui, schakelt de verneveling automatisch uit. Dit is zo ingesteld om zeker te zijn dat uw varkens en de stal niet nat worden.

nieuws

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.  Lees Meer