Varkens

Symptomen bij varkens.

Hittestress bij varkens wordt veroorzaakt door verschillende omgevingsfactoren, zoals omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid, luchtcirculatie en blootstelling aan direct zonlicht. Hittestress heeft invloed op diverse aspecten, zoals activiteit, productiviteit en de gezondheid van uw varkens. Wanneer uw varkens last hebben van hittestress, kan dit de productie gedurende langere perioden onder het normale niveau houden.

Gevolgen.

Varkens kunnen al last krijgen van hittestress als de termperatuur rond de 20 graden is.

Voorkomen.

Om hittestress bij uw varkens te voorkomen, werken wij met ventilatoren en verneveling. Op ongeïsoleerde daken maken wij ook gebruik van dak sproeiers.

Als de temperatuur te hoog wordt voor uw varkens, worden eerst de eventuele ventilatoren gestart. Als de temperatuur op blijft lopen, starten wij met de verneveling voor de luchtinlaat. Eerst wordt er verneveld met lange tussenpauzes. Hoe hoger de temperatuur wordt, hoe langer de verneveling aanstaat en hoe korter de tussenpauzes worden.
Recent Voorbeeld : 34,2°c buiten, 25,3°C binnen
Wij maken altijd gebruik van een klimaatcomputer. Deze houdt de temperatuur binnen en buiten uw stal in de gaten en houdt ook de luchtvochtigheid in uw stal bij.

Als de luchtvochtigheid in uw stal te hoog dreigt te raken, zoals vlak voor een onweersbui, schakelt de verneveling automatisch uit. Dit is zo ingesteld om zeker te zijn dat uw varkens en de stal niet nat worden.

nieuws

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.  Lees Meer